Zitten in werk en privé

Op eigen Kracht – de beste preventie bij zittend en staand werk!

Samen met Op eigen Kracht vind u de juiste (zit)houding en beweging voor het behoud van uw gezondheid en zelfstandigheid.

Preventie
Op eigen Kracht is er ook voor de gezonde mens, die meer plezier wil ervaren in werk en privé, door zijn leven te optimaliseren in (werk)houding en beweging.
Met behulp van ziteducatie krijgt u inzicht in uw werk- en of zithouding, ook al heeft u (nog) geen klachten en wat u nodig heeft om verantwoord te zitten. Hier gaat het om preventie: het voorkomen van klachten zoals RSI, nek, schouderklachten of rugklachten die ontstaan bij dagelijks veel zitten en om bewegingsarmoede in werk en privé te bestrijden, zodat u gezond en fit blijft.

Behandeling

Meer dan twintig jaar heeft Buddha Ossewaarde behandeling ergotherapie gegeven aan mensen die (ernstige) zitklachten ervaren in elke zitvoorziening zoals pijn, zitwonden, vermoeidheid, instabiliteit, scoliose e.a.

Per 1 april 2022 is Buddha Ossewaarde gestart met preventie, scholing en voorlichting en gestopt met het behandelen van deze klachten.  Het centrum voor zitexpertise is er voor iedereen die problemen ervaart in het zitten op standaard meubilair en in elke soort zitvoorziening zoals in autostoelen, fauteuils, bureaustoelen, scootmobielen, trippelstoelen en sta-op-fauteuils. Het centrum voor zitexpertise is in staat om de juiste (werk)houding te vinden bij vrijwel elke activiteit op basis van zijn kennis over ergonomie, (zit)voorzieningen, het menselijk functioneren met en zonder ziekte.

Ook voor werkgevers en zorgprofessionals
Werkgevers, re-integratie-consulenten, bedrijfsartsen, medisch specialisten (bijv. ouderengeneeskundigen, anesthesisten en reumatologen)  en paramedici hebben het Centrum voor Zitexpertise weten te vinden voor het inwinnen van advies en het doorverwijzen van cliënten voor behandeling.