Een sterke en gezonde rug

EEN STERKE EN GEZONDE RUG  m.b.v. de Flexchair ® en de Romp Balans Trainer ® (R.B.T.) ter voorkoming of vermindering van rugklachten.

        

De R.B.T. Romp Balans Trainer®                                       De Flexchair®

Een sterke en gezonde rug begint bij een dynamisch actieve zit: de Flexchair®. De Flexchair® bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten onderin de poot en onder de zitting (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Zittend bewegen met de Flexchair® heeft veel voordelen: coördinatie en stabiliteit verbeteren, sportieve prestaties nemen toe en het zittende werk wordt langer volgehouden. Geef rugklachten geen kans, gebruik de Flexchair® elke dag.

Bewust elke dag sterker !

Elke dag sterker

Bij het gebruik van de Flexchair® worden diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Door het trainen en in het dagelijks leven gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal. Blijf gezond, verbeter jezelf en gebruik de Flexchair® elke dag.

Ga voor je gezondheid – beweeg, leef en presteer!

Flexchair Coaching- Fitness door bewegend zitten

Introductie: Door ( te ) veel zitten of staan staat ons dagelijks functioneren onder druk en het plezier in bewegen verdwijnt, we voelen ons beperkt in ons handelen.
Een groot deel van de oorzaak moet gezocht worden in bewegingsarmoede en eenzijdig bewegen. Beeldschermwerkplekken zijn hier een goed voorbeeld van. Ook laboranten, receptionisten, leerlingen in het onderwijs e.a. lijden aan bewegingsarmoede  en eenzijdig bewegen.

De Flexchair is een actieve zitvoorziening waarin het zogenaamde 2x3D systeem wordt toegepast. Het 2x3D systeem bootst de bewegingen na van de rug en werkt versterkend op ons diepe spiersysteem rondom de wervelkolom.

Als dit systeem goed functioneert is de kans op klachten klein en zullen lang bestaande en vaak hardnekkige en invaliderende klachten verminderen of zelfs  verdwijnen.

Eerste hulp bij zitten, Flexchair Coaching

Flexchair-Coaching wordt gegeven door hiertoe opgeleide en gecertificeerde coaches. Samen met de trainer/coach, wordt uw situatie onder de loep genomen.  Door middel van een zogenaamde PAR (Persoonlijke Actieve Rug) test laat de coach zien waar de zwakke plekken liggen en waar gewerkt kan worden aan uw persoonlijke doelen. Voorwaarde is wel dat u zelf gemotiveerd bent om iets aan uw situatie te doen, samen dragen wij zorg voor uw resultaat.

Gedurende een aantal sessies leert u het diepe spiersysteem op de juiste manier te gaan gebruiken. Aan het einde van deze sessies wordt een tweede PAR-test afgenomen en hebben we inzicht in het bereikte resultaat. Gedurende de trainingsperiode merkt u zelf al snel de positieve effecten die optreden.

Zie voor referentie ook Veldon.nl

Voor wie? Voor U!

Voor alle mensen binnen de mogelijkheden die zij hebben en maximaal willen functioneren en genieten van alles wat er wordt ondernomen.

Het resultaat is altijd opvraagbaar door naar uw persoonlijke databank te gaan, hier kunt u alles op uw gemak terugkijken. U heeft tevens een houvast en kan anderen over uw ervaringen vertellen. Van de coach krijgt u voldoende tools in handen om het bereikte resultaat te handhaven, een mooi vooruitzicht!

Het aanschaffen van de Flexchair met het 2x3D mechaniek behoort tot de mogelijkheden en draagt bij aan het onderhouden en uitbouwen van de nieuwe situatie. Het opvolgen van het protocol geeft voldoende houvast om ook zonder Flexchair goed te kunnen functioneren.

Locatie Warnsveld/Zutphen:

Het Heelhuus Gezondheidscentrum, De Gaikhorst 2, 7231NB Warnsveld, tel. 06-10938679

Uw Flexchair trainer: Buddha Ossewaarde van Op eigen Kracht,  het Centrum voor Zitexpertise

Over Flexchair Coaching:

Flexchair Coaching is een nieuw initiatief waarin de kwaliteit van bewegen onder de aandacht wordt gebracht. Langdurig zitten en bewegingsarmoede brengen veel schade toe aan de gezondheid. Door in te laten zien waarom dit zo is en hier bewust op in te spelen, denken wij een bijdrage te kunnen leveren aan:

  • de introductie en uiteindelijk acceptatie van actief en bewegend zitten op de werkplek
  • het terugdringen van klachten in zijn algemeenheid

Flexchair Coaching streeft naar optimaal en plezierig bewegen in zit en vrijheid van handelen.

Databank

Voor het opvragen van de meet- en trainingsgegevens gaat u naar de databank van Veldon®. Van de trainer heeft u een code gehad waarmee u in kunt loggen op uw test- en trainingsresultaat. Indien deze code niet is afgegeven, kunt u hier alsnog om vragen.