Profiel

Ik ben uw spiegel
Leer u zelf kennen

Profiel Buddha Ossewaarde.

Mijn loopbaan is niet een rechte lijn, maar een weg met veel zijwegen geweest. De belangrijkste rode draad is, dat ik in mijn leven werk aan het vergroten van mijn bewustzijn en het realiseren van plezier in datgene wat ik doe en hoe ik het doe. Zo ben ik meermalen gestopt met een baan omdat ik geen plezier meer had in wat ik op die plek deed. Later kwam ik er achter dat het niet alleen lag aan de plek of het soort werk, maar ook hoe ik zelf tegen het werk aankeek en op welk moment ik in mijn ontwikkeling zat. Zo ben ik een tijdje volledig uit de gezondheidszorg weg geweest omdat ik de gezondheidszorg zat was (de regeltjes, de rapportage, het maar achter elkaar behandelen) en heb ik mij omgeschoold tot timmerman/meubelmaker. En daarna heb ik een tijdje in een meubelfabriek gewerkt en een eigen milieuvriendelijk klussenbedrijf gehad in Haarlem en ook nog een jaar hier in Warnsveld. Erg leuk en leerzaam en handig voor als je een eigen huis hebt.

Echter ik moest toch weer terug de ergotherapie in, blijkbaar om te zien hoe waardevol het beroep is en hoe leuk ik het vind, los van alle regeltjes en gedoe die je soms tegenkomt in welke setting ook. Alle besluiten en wegen die ik heb bewandeld hebben geleid tot dieper inzicht in mij zelf en de wereld om mij heen en dus ook in werk en hoe daar mee om te gaan. Deze kennis en ervaring wil ik graag met mensen delen door hen te begeleiden in hun werk of naar werk.

Voor mij is nu wel duidelijk dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen in het realiseren van wat zij echt willen, want dat is wat ik zelf ook realiseer, nog steeds. Dat gaat ook niet zonder vallen of opstaan, bij mij niet in ieder geval. En omdat voor veel mensen het belangrijk is om werk te behouden, te krijgen of te verdiepen is dat wat ik graag doe, omdat het gaat om hele essentiële dingen: doen wat je belangrijk vind en leuk en wat inspirerend is; dat je wordt gewaardeerd en er een goed belegde boterham mee te verdienen is. Zodat je prettig kunt leven en naast je werk leuke dingen kunt doen.

Ik zelf heb lange tijd gezocht naar welk werk nu bij mij past. En de conclusie was dat er veel bij mij past en dat ik veel kan, maar waar wordt ik blij van en waar ligt mijn passie. En waar kom ik het beste uit de verf.

Ik vind het vooral belangrijk dat mensen met plezier kunnen werken, als dat is wat zij willen. Of dat zij weer kunnen gaan werken na een ziekte, als zij daar de energie en de mogelijkheden voor hebben en krijgen. Werk is niet zaligmakend maar het gaat er wel om dat mensen voelen en ervaren dat zij in hun werk op hun plek zitten en hun kwaliteiten tot uiting komen en worden gewaardeerd.
Na jaren gewerkt te hebben in loondienst bij ViaReva, revalidatiegeneeskunde te Apeldoorn als succesvol ergotherapeut ( en nu nog steeds in mijn eerstelijns ergotherapiepraktijk, richt ik mij sinds 2014 steeds meer op verzuimpreventie, reïntegratie 1e en 2e spoor, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Zitexpert

Comfortabel  en actief zitten tijdens werk en privé is tegenwoordig een belangrijk item. Veel mensen hebben geen weet van de winst die te behalen valt op dit vlak. Mijn enthousiasme op dit vlak komt voort uit mijn eigen ervaring met zitten tijdens werk en als professional in het begeleiden van mensen met een ziekte, beperking of handicap. Ik zelf ben liever in beweging door te staan en te lopen. In het verleden heb ik werk gehad wat ik zittend moest uitvoeren en nu zit ik ook weer vaak. Op grond van mijn eigen ervaring met zitten en de behandeling van mensen met chronische pijn heb ik een methode ontwikkeld, die voor veel mensen een openbaring is en hun “zittende bewustzijn” definitief verandert. Deze manier van werken pas ik toe in meerdere activiteiten zoals bij staande activiteiten en bij tillen en bukken.

Ik hoop mensen deelgenoot te maken van deze ervaring en o.a. het zitten weer een plezierige activiteit te laten zijn tijdens werk en privé of dat nu in een gewone (bureau)stoel is of een rolstoel.