Chronische rugpijn

Bewegingsarmoede en chronische rugpijn

Bewegingsarmoede door de hele dag te zitten op een standaard (bureau)stoel tast het zogenaamde spierkorset in uw rug aan. De grote maar vooral ook kleine rompspieren waaruit dit korset bestaat verzwakken en geven niet meer de stabiliteit die u nodig heeft, zodat u rugpijn kunt krijgen. Uw wervelkolom, een stapel botten, heeft namelijk letterlijk geen ondersteuning meer.

Flexchair®: je spierkorset in stand houden

Zorg daarom goed voor beweging zodat het spierkorset in stand blijft. U doet dat onder andere door bijv. elk uur te gaan staan of lopen, als u bijvoorbeeld op een gewone stoel zit. Staan en lopen is in feite een vorm van balanceren en daarmee traint u uw spierkorset. Nog effectiever is het om op een flexibele stoel te zitten die uw (onder)rug uitnodigt om bewegelijk te zijn en daarmee voor spieractiviteit zorgt en het spierkorset in stand houdt. Het zitexpertisecentrum Op eigen Kracht is enthousiast over de mogelijkheden van de Flexchair®, die speciaal voor dit doel is ontworpen.

In onze workshop Gezond zitten kunt u met deze bijzondere stoel kennismaken.

Bij het gebruik van de Flexchair® worden vooral de diepe rug- en buikspieren getraind. Deze diepe spieren zijn in onze moderne maatschappij steeds minder actief. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik, meer souplesse en meer stabiliteit. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Voor informatie: U kunt me bereiken op 06 109 386 79 voor een vrijblijvend gesprek of u maakt een afspraak.