Diabetes
Bewegingsarmoede en het ontwikkelen van diabetes (suikerziekte), het heeft een relatie met elkaar. Nadat u gegeten hebt stijgt de bloedsuikerspiegel in uw lichaam (vooral bij het eten van koolhydraten/suikers bijv. brood, pasta, aardappels, koek e.a.). Als u vervolgens niet beweegt maar weer gaat zitten, gaan uw organen hard aan het werk om de bloedsuiker tot een normaal niveau terug te brengen. Tevens verbrandt u bij een hoge bloedsuikerspiegel geen vet, wat betekent dat het vet moet worden opgeslagen en u dus toeneemt in gewicht. Omdat u niet of nauwelijks uw spieren (vooral van de benen) gebruikt worden de daar opgeslagen voedingsstoffen/suikers niet gebruikt en belemmert het de daling van de bloedsuikerspiegel.
Overbelasting van organen
Dit kan tot overbelasting van de organen leiden (vooral van de alvleesklier die insuline produceert en de bloedsuikerspiegel daarmee probeert te verlagen) en daarmee tot diabetes.
Afwisselen helpt
Het afwisselen van zitten en bewegen zorgt dus voor een natuurlijke manier om de energie in uw lichaam te reguleren. En zo voorkomt een goede afwisseling tussen zitten en bewegen in combinatie met verantwoorde voeding diabetes!
Voor informatie : U kunt me bereiken op 06 10938679 voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraak op de praktijk.