Zitten in werk en privé

Op eigen Kracht – de beste preventie bij zittend werk!

Samen met Op eigen Kracht vind u de juiste (zit)houding en beweging voor het behoud van uw gezondheid en zelfstandigheid.

Preventie van (lage) rugklachten, RSI, nek- schouderklachten e.a.
Op eigen Kracht is er ook voor de gezonde mens, die meer plezier wil ervaren in werk en privé, door zijn leven te optimaliseren in (werk)houding en beweging.
Met behulp van een speciale stoel (de Flexchair RBT ) en een bijbehorende test krijgt u inzicht in uw werk- en of zithouding, ook al heeft u (nog) geen klachten en wat u nodig heeft om verantwoord te zitten. Hier gaat het om preventie: het voorkomen van klachten zoals RSI, nek, schouderklachten of rugklachten die ontstaan bij dagelijks veel zitten en om bewegingsarmoede in werk en privé te bestrijden, zodat u gezond en fit blijft.

Het behandelen/genezen van zitpijn en zitwonden
Dankzij jarenlange ervaring en een speciaal computerprogramma met apparatuur, stelt Buddha Ossewaarde een zitdiagnose. Hij geeft advies aan mensen die (ernstige) zitklachten ervaren in elke zitvoorziening zoals pijn, zitwonden, vermoeidheid, instabiliteit, scoliose e.a.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar of gemeente van een speciale zitvoorziening kan bij een eerste gesprek worden beoordeeld. Op eigen Kracht is er voor iedereen, die problemen ervaart in het zitten op standaard meubilair en in speciale zitvoorzieningen zoals in rolstoelen, scootmobielen, trippelstoelen en sta-op-fauteuils. Op eigen Kracht is in staat om de juiste (werk)houding te vinden bij elke activiteit op basis van zijn kennis over ergonomie, (zit)voorzieningen, het menselijk functioneren met en zonder ziekte.

Ook voor werkgevers en zorgprofessionals
Werkgevers, reïntegratieconsulenten, bedrijfsartsen, medisch specialisten (bijv. ouderengeneeskundigen, anesthesisten en reumatologen)  en paramedici weten het Centrum voor Zitexpertise al te vinden voor het inwinnen van advies.